Agile Communication is

Marielle Roozemond

Marielle Roozemond studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd gegrepen door ideeen over zelfsturing op de werkvloer. Tijdens een stage in Zweden vulde zij haar kennis hierover aan met praktijkervaring. Terug in Nederland startte ze als toegepast onderzoeker aan de Erasmus Universiteit en vervulde vervolgens een marketingfunctie bij een opleidingsinstelling. Daar maakte ze kennis met The Vision Web, een onderneming die zelfsturing radicaal combineerde met ondernemerschap, losjes gebaseerd op de principes van Ricardo Semler. Bij dit bedrijf en haar latere fusiepartners (Ordina) en afsplitsingen (PMtD) vervulde ze uiteenlopende marketing en communicatierollen, zowel staffuncties als consultancy opdrachten voor klantbedrijven als Europe Container Terminals, NOC*NSF en ICTU.

Sinds 2013 past ze Agile Project Management in het Marketing & Communicatiedomein toe. Voor de vakmatige vertaling werkt ze o.a. samen met Arie van Bennekum (mede-auteur Agile Manifesto) en Emeritus Hoogleraar Betteke van Ruler, auteur van de Reflectieve Communicatie Scrum.

Marielle heeft uitgebreide ervaring als agile expert en is zeer actief in de agile wereld als voorzitter bij het Agile MarCom Consortium en bestuurslid bij Agile Consortium. Ze is daarnaast deeltijddocent aan de Hogeschool Rotterdam, instituut Communicatie, Media en Informatica.