BIO

Marielle Roozemond studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd gegrepen door ideeen over zelfsturing op de werkvloer. Tijdens een stage in Zweden vulde zij haar kennis hierover aan met praktijkervaring. Terug in Nederland startte ze als toegepast onderzoeker aan de Erasmus Universiteit en vervulde vervolgens een marketingfunctie bij een opleidingsinstelling. Daar maakte ze kennis met The Vision Web, een onderneming die zelfsturing radicaal combineerde met ondernemerschap, losjes gebaseerd op de principes van Ricardo Semler. Bij dit bedrijf en haar latere fusiepartners (Ordina) en afsplitsingen (PMtD) vervulde ze uiteenlopende marketing en communicatierollen, zowel staffuncties als consultancy opdrachten voor klantbedrijven als Europe Container Terminals, NOC*NSF en ICTU.

Sinds 2013 past ze Agile Project Management in het Marketing & Communicatiedomein toe. Voor de vakmatige vertaling werkt ze o.a. samen met Arie van Bennekum (mede-auteur Agile Manifesto) en Emeritus Hoogleraar Betteke van Ruler, auteur van de Reflectieve Communicatie Scrum.

Marielle is sinds de zomer van 2014 verbonden aan Agile in the Core, het Europese coaching & training initiatief van Cegeka. Ook maakt ze deel uit van coachcollectief NovaScrum, een Nederlands initiatief om Scrum buiten het IT-domein in te zetten. Ze is daarnaast deeltijddocent aan de Hogeschool Rotterdam, instituut Communicatie, Media en Informatica.