Agile voor de communicatieafdeling

Werken op een manier die snel resultaten oplevert, waarbij de communicatie-professie de regie houdt op de kwaliteit en de inhoud van de werkzaamheden en de opdrachtgever stuurt op het resultaat dat voor hem of haar werkt. Dat is agile werken.

Agile werken vereist een totaal andere benadering van projecten en taken dan we geleerd hebben op onze opleidingen en in banen geperfectioneerd hebben.

 

Agile Foundation en Agile Advanced

Je kunt echt stellen dat je eerst de samenhang tussen tools, technieken, rituelen en de samenwerkingsfilosofie nodig hebt voordat je doorgrondt hoe je je werk op een agile manier inricht. Omdat je dan ook de Why snapt, voelt het logisch en nuttig om je werk op die manier te doen.

Je komt het snelst op dit punt door de basis te leren in een training Agile Foundation voor Marketing & Communicatie. Door aansluitend certificerend examen te doen bewijs je dat je kennis hebt van de agile principes, filosofie, tools en technieken.  Vervolgens kun je je kennis verder aanvullen met agile raamwerken ontwikkeld voor het marketing en communicatie domein in de training Agile Advanced. Ook hier kun je de training afronden met een certificerend examen.

Gelijktijdig met de trainingen of vlak na de trainingen wordt agile coaching van het communicatieteam ingericht.

Bekijk hier onder meer over onze trainingen:

Meer informatie

Agile coaching op basis van pilotprojecten

Toepassen van de agile way of work op praktijksituaties van het team in de samenwerking met de omgeving. Hoe pas je agile in de praktijk van je eigen organisatie en je eigen projecten toe? Welke keuzes maak je als je agile niet helemaal volgens het boekje kunt toepassen? Coaching zorgt ervoor dat een team doorontwikkelt: steeds meer verantwoordelijkheid aan kan en steeds meer initiatief durft in te brengen in het bedrijf. Dit nieuwe elan kan rekenen op positieve reacties van de omgeving. Door deze erkenning wordt het team trotser op het werk en vinden teamleden het leuker om met elkaar samen te werken. Er ontstaat een positieve spiraal.

 

“Agile… is an attitude, not a technique with boundaries. An attitude has no boundaries, so we wouldn’t ask ‘can I use agile here?’, but rather ‘how would I act in the agile way here?’ or ‘how agile can I be, here?’ “

 

– Allister Cockburn